torstai 3. elokuuta 2017

Ensimmäinen osakepoimintani

Uudenvuoden vieraiden kanssa tuli juteltua hieman sijoittamisesta. Juttukumppani oli kovasti eri osakkeita poiminut ja minä vain tämmöinen indeksirahastoihin sijoittanut niin tulipa siinä fiilis jospa minäkin koittaisin. Eihän tämä rahastosijoittaminen ole mitään oikean osakepoiminnan rinnalla missä saa jännittää juuri oman firman nousua tai tuhoa. Siinä sitten asian jäi takaraivoon ja keskityttiin vuoden vaihtumiseen.


2.1.2017 tuli sitten vähän mutulla hommattua Componentan osakkeita 3000 kpl erä 18 snt hinnalla. Kaupankäyntikuluja tuli 9€. En edes ollut ymmärtänyt kuinka olisin voinut määrittää hintaa alaspäin ja antaa muutaman päivän ajan ja saada edullisemmin kaupat toteutumaan. Ostin vain sillä hintaa mitä osta nappulan takaa tarjottiin. Ensimmäinen osakepoiminta oli toteutunut.
Olinhan toki käynyt joskus Componentan Pietarsaaren yksikössä ja tiedossa oli mitä yritys noin niinkuin suunnilleen tekee. Tutustuin myös muihinkin lappuihin ennen hankintapäätöstä, mutta sitten tuli mieleen, että ideahan tässä nyt on tehdä rahaa eikä pelata mitään seiftiä. Heti kärkeen pientä riskiä kun kerta ei rahastot tarjoa jännitystä.


Alkuunhan näytti kovasti siltä, että tämä lappu kusee ja sain seurata kuinka turskaa tuli tauluun. Tämä olikin uusi kokemus eikä niin miellyttävä kun rahastot on vain tikannut tasaisesti eteenpäin. Kurssihan näkyi laskettelevan maaliskuun lopulla 11 snt tietämille ja siinä kohtaa jo tuska oli kasvanut kovaksi. Kaikki menee. Sittenhän sain balsamia haavoille ja lähdettiin pikkuhiljaa nousemaan ja kesäkuun alussa sitten raketoimaan. Noin 38 snt kerkesi parhaillaan olla taulussa ja oma pääoma oli jo tuplattu. Mietin tyhjentää puolet lapuista päästen näin omilleen, mutta sitten muistin lähteneeni tähän pitkällä tähtäimellä mukaan ja myynnillä aiheuttavan vain pienemmän nousupotentiaalin omalle potilleni. Jälkiviisaus on paras viisaus sillä olisi tietenkin kannattanut laittaa kaikki laitaan sillä heinäkuussa tiputtiin jo 17 snt pintaan. Siinä olisi sitten voinut ostaa taas takaisin saman erän ja välillä olisi kotiuttanut sen alkupotin turvaan toisiin kohteisiin.


Tämän hetken tilanne on nyt taas 24 snt pinnassa ja olen edelleen omillani. 171 € näyttäisi tällä hetkellä olevan tuotto. Mieli on hieman ristiriidassa koko touhun kanssa. En minä jaksa kytätä näitä firmoja todella. Onko osakepoiminnassa mitään järkeä näillä lähtökohdilla? Jännitystä olen tämän kanssa kuitenkin saanut, mutta ehkä sekään ei ole kivaa ainakaan silloin kun mittarit on punaisella ja oman pienen salkun arvosta voi lohjeta leijonaosa pois. Olen lukenut muiden blogeja nyt oikeastaan keväästä alkaen. Samoin keväällä aloitin rahapodi maratonin ekasta jaksosta eteenpäin. Työmatkat sai hyötykäyttöön. Olen lukenut aikajärjestyksessä näitä blogeja ja monessa oltiin niin ylpeitä ja iloisia tankatessa Talvivaaraa. Vaan kuinkas kävikään. Onko minulla nyt salkussani tämä seuraava Talvivaara? Onko tarina kuukauden päästä valmis vai lähdetäänkö uuteen nousuun ja tulen tuon pottini tuplaamaan vielä monta kertaa tulevina vuosina? En tiedä onko näin, mutta jos reipas 500€ nyt menisikin konkurssin mukana hukkaan niin pitkässä juoksussa on kyse kuitenkin pikkurahasta. Enköhän minä pidä oman position kiinni tässä pitkän tähtäimen suunnitelmassa ja nauti kyydistä niin kauan kuin se jatkuu. Muut tuntuvat olevan myyntilaidalla.


Tämän jälkeen olen pari muuta osaketta poiminut, mutta nyt ainakin hetkeksi on poiminnat jäissä. Avaan ne muut poiminnat myöhemmin. Onko sinulla mielipidettä Componentasta? Otan mielelläni kaikenlaista palautetta vastaan. Kiitos kaikille lukijoille.


Edit: Oli pari isompaa ajatushäiriötä tullut tekstiin jotka korjasin

2 kommenttia:

  1. Componenta on kyllä aikamoinen arpalappu. Toisille se toki sopii, mutta onhan niitä vakaampiakin firmoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Juu ei mun strategia pitkässä juoksussa oo tarkoitus olla lottoon perustuvaa. Strategia itseasiassa vielä hakee itseään, mut tämän hetken ajatus on pysyä enemmän indeksirahastoissa. Osakepoiminnat vois sitten miettiä vielä uusiksi et mitkä kriteerit täytyy täyttyä.

      Poista