torstai 10. elokuuta 2017

Maaliskuun menokatsaus

Blogi on hiljalleen lähestynyt kohti nykyhetkeä. Itse koin tärkeäksi kirjata tänne myös hieman historian havinaa mistä näkee hyvin tätä matkaa tähän hetkeen. Olen jonkin verran muihin taloudesta kertoviin blogeihin tutustunut ja eniten tykästynyt niihin mihin on voinut jollain tavalla samaistua ja missä kerrontaa on laajasti eikä vain sitä rautaista asiaa ja asiantuntemusta. Toisaalta jos jotain vinkkiä hakee niin näiden blogeihin helpommin kallistuu kun kaikki aihealueet on selkeästi kirjoitettu ja hyvin löydettävissä. Uskon oman blogini tulevan olemaan enemmän kertaluettava enkä tule mitään varsinaisia neuvoja antamaan varsinaisissa postauksissa. Toki jos neuvoja haluaa niin aina niitä voi kysyä ja neuvon jos osaan. Velalla elämisestä on ainakin jo mukavasti kokemusta. Nyt seuraa ensimmäinen menokatsaukseni tältä vuodelta. Tässä kuussa tuli tosiaan taas jälleen tajuttua ettei meillä ole varaa ostella samaan malliin kun aiempina kuukausina. Tältä se sitten näytti.
Muut menot olivat aika hurjat tässä kuussa ja siitä suurin syy oli sänky. Päivitimme tosiaan sängyn ja siitä kustannus oli 2200€. Alla sama menoympyrä josta on jätetty sänky huomioimatta.Tämä taulukko joka hieman siis kaunistelee tilannetta antaakin paremman kuvan missä mennään varsinkin kun sitä vertaa tulevien kuukausien menoympyröihin. Asumisen menot kuuluisi olla isoimmat ja siitä seurata ruoka. Lapsien kuluihin on laskettu niitä kuluja mitä ei tulisi ilman mm harrastuksista, vaatteista jne. Liian hankalaa olisi laskea lasten vaikutukset asumisen kuluihin ym. Asumisen menoissa on siis lainan lyhennysosuus myös mukana vaikka se ja Nordnetin osuus ovat varallisuutta kasvattavaa rahaa. Autokulut olivat aikas suuret tässä kuussa kun oli hieman laittoa.


Mitä tästä kuusta sitten jäi käteen? Ei yhtään mitään. Kuukauden säästöprosentti oli negatiivinen.

Säästöprosentti   -56,5
Säästöprosentti kun sänky jätetään huomioimatta  -1,2


Tilanne oli siis kaikkea muuta kuin hyvä. Vaikkakin asuntolainan lyhennyksen laskin säästöön niin siitä huolimatta negatiivinen tulos. Jos säästöt siis olisi syöty niin näillä menoilla ei lyhennettäisi edes asuntoa. Pankki alkaisi pian lähetellä kirjeitään ja talo lähtisi lunastukseen. Ehkei se kulujen seuranta ole turhaa. Se on meidän taloudessa välttämättömyys. No kun kuopassa ollaan niin täytyy lopettaa kaivaminen ja seuraavana käynkin huhtikuun menojen kimppuun. Ollaanko opittu tästä jotain? Vai tuleeko tästä blogi jossa seurataan kun korttitalo romahtaa.KOMMENTOI JA ANNA PALAUTETTA JOKO KOMMENTTIKENTTÄÄN TAI MAILAA varatonsijoittaja@gmail.com                      -KIITOS-

4 kommenttia:

 1. Työruokailuun menee tosi iso osa budjetista. Oletko ostanut useamman kuukauden lipukkeet kerralla vai mistä tuo johtuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä kaikkein suurin syy on pienet tulot ;) Pienistä tuloista kun täytyy töissä syödä niin prosentuaalinen osuus on isompi kun jos tulot olisi isommat. Työruokailu on mahdollista 5€ lounaalla tai tuomalla omat eväät. Kallein tapa on sitten tilata pizzat/kebabit työpaikalle. Ehkä tuona kuukautena käytin enemmän talon lounasta. Kuluseurannan hyviä puolia on toki sekin, että itsekin huomaa kuinka ne eväät vaan säästäisi. Euromääräisesti tuo kuluhan jäi kuitenkin alle 80€ eli 3,80€/työpäivä.

   Poista
 2. Mulla taisi mennä värikoodit sekaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Ei se mitään. Vähän toki ihmettelinkin kuinka alhaisella pitäisi pärjätä. Laitan aina tiedot ympyrään suuruusjärjestyksessä, jotta olisi helpoin seurata sitä mikä on isoin jne.

   Poista