perjantai 11. elokuuta 2017

Huhtikuun menokatsaus

Nyt sitten vuorossa huhtikuun läpikäynti. Tähän kuuhun yritettiin parantaa tapojamme maaliskuuhun nähden. Maaliskuuhan oli jo edennyt jonkin matkaa ennen kuin sen kulut laitettiin ylös. Tästä kuusta piti sitten saada parempi. Yllättäen kuitenkin kävi niin ettei suunta ollutkaan parempi. Toki tässä kuussa parisen tonnia pieneni menot edelliseen nähden, mutta sen selitti yksin maaliskuun sänkyostos. Oikeastaan sen kun miinustaa niin menot olikin noin 200€ isommat tässä kuussa.Asumisen menot olivat nyt suuremmat kuin normikuukausina kun tähän saumaan sattui kotivakuutus, sähkölasku (talvikuukaudelta vielä iso), vesilasku sekä jätemaksu. Onneksi olemme jakaneet nämä summat niin, että asumistilillemme menee aina vuoden keskiarvo niin tilillä oli sitten rahaa myös tälläiseen "pommiin" mikä ennen olisi ollut isosti kamala paikka. 
Autokulut olivat myös kovat kun autoa piti vieläkin laittaa ja isompana oli jakohihnan vaihto. Onneksi tähän "pommiin" oli myös autotilille kertynyt rahaa joten ei paniikkia.
Ruokamenot oli 3% pienemmät kun maaliskuussa, mutta menee varmaan normaalin vaihtelun piikkiin.
Lapset sitten sai vaatteita ja harrastuksia makseltiin. Muut menot sisälsivät mm noin 170€ erilaiseen hyväntekeväisyyteen johon lasken myös perus lahjat. Terveys ja hygienia menot putosivat puolella. Jotain sai Nordnettiin laitettua ja syötyä tuli töissä suurin piirtein samaan budjettiin kun viime kuussa. 


Mitä tästä kuusta jäi sitten käteen? Ei mitään. Jälleen negatiivinen kuukausi ja säästöjä käytettiin elämiseen. Kuitenkin kun otetaan taas huomioon menoympyrän sisältämä siirto Nordnettiin sekä asuntolainan lyhennys niin tilanne ei ollutkaan aivan niin paha.

Säästöprosentti   4,7


Eli kaikesta huolimatta asuntolainan lyhentyminen lisäsi nettovarallisuutta, mutta kuten maaliskuun katsauksessa jo kirjoitin niin tällä tavalla eläen ei ole jatkuvuutta. Ennemmin tai myöhemmin säästöt on tällä tavalla syöty ja ongelmat edessä. Laiva seilaa edelleen väärään suuntaan ja kurssia yritetään kääntää. Toki tilanne on haastava kun yhtäkkiä perheen pitää tottua paljon pienempiin tuloihin kun tulot tälle vuoteen allekirjoittaneella tippui noin 50% opiskelujen aloittamisen myötä. Silti ei selityksiä. Ei voi kuluttaa enempää kuin tienaa. Kaikki on vain kiinni valinnoista.KOMMENTOI JA ANNA PALAUTETTA JOKO KOMMENTTIKENTTÄÄN TAI MAILAA varatonsijoittaja@gmail.com                      -KIITOS-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti