lauantai 12. elokuuta 2017

Toukokuun menokatsaus

Ja nyt vuorossa toukokuun menot. Tässä kuussa tulot asettui maalis- ja huhtikuun välimaastoon, mutta menot olivat laskemaan päin. Mitään isompia myllerryksiä ei tähän kuukauteen tullut. Positiivisin mielin kuitenkin kun kurssi on parempaan suuntaan.
Tältä se kuukausi nyt näytti. Asuminen vei sen neljänneksen sisältäen lyhennyksen, korot sekä sähkölaskun. Ruoka pysyi aika samoissa. Autokuluihin tuli taas pikku huoltoa sekä vakuutusmaksut molemmista. Muista menoista ei oikeastaan mitään suurempaa huomiota tämän kuukauden osalta. Työruokailun sain noin 13€ pienemmäksi viime kuusta. Omat eväät säästää. Säästöön sarakkeen sain tälle kuukaudelle tehtyä mitä ei ollut aikaisemmissa menoympyröissä. Eipä kyllä ollut säästöjäkään.


Mitä tästä kuukaudesta jäi käteen? Periaatteessa ei taaskaan mitään sillä menoympyrässä on vieläkin 375€ enemmän kun tuloja. Summa on jo huomattavasti pienempi aiempia kuukausia katsoen ja vielä kun huomioi menoympyrästä säästöön siirretyt ja Nordnettiin siirretyt rahat niin alkaa olla lähellä plussaa. Eli periaatteessa sijoitetut ja säästetyt rahat tässä kuussa oli jo säästötilillä eikä edes riittänyt.

Säästöprosentti  18,1

Tämä yllätti itseni positiivisesti kun huomasin kaikesta huolimatta pystyvämme kasvattamaan varallisuutta noinkin paljon tämän kuun tuloista. Edelleen tilanne kuitenkin olisi ollut ilman säästöjä se että jostain olisi pitänyt nipistää. Nyt kuitenkin alkaa näkyä kurssin muutosta kun kumpikin on meistä alkanut tarkkailemaan mitä tässä onkaan tullut kulutettua. Ehkä tässä pikkuhiljaa saadaan säästöön todella uutta rahaa muutenkin kun asuntolainan lyhennyksen muodossa.KOMMENTOI JA ANNA PALAUTETTA JOKO KOMMENTTIKENTTÄÄN TAI MAILAA varatonsijoittaja@gmail.com                      -KIITOS-

2 kommenttia:

 1. Luin blogisi ja en voi kuin lämpimästi onnitella, että päätit ottaa teidän talousasioita haltuun, ennenkuin korttitalo menee nurin että heilahtaa. (Ilmeisesti) yhden palkalla ja ison perheen kanssa ei todellakaan ole mahdollista ostella lasten merkkivaatteita tai tonnien imureita/pianoita, eipä usein kahdenkaan normaaleilla tuloilla, jos täytyy myös kahta autoa pitää. Etenkään jos olet siirtynyt isommilta tuloilta sotepuolen perustehtäviin, joissa 4 tonnin netto(tai edes brutto)palkka jää yleensä haaveeksi. Ylivelkaantuneen osa ei ole helppo, ja vielä kurjemmalta se tuntuu, jos velka on seurausta niinkin yhdentekevästä asiasta, kuin vaikka lasten merkkivaatteista. Niitä ostetaan käteisellä sitten, kun oikeasti on varaa. Hyvä puoli teidän tilanteessa on, että varmaankin alatte saada tosiaan jotain säästöönkin, kun ylikulutus loppuu ja luotot on maksettu! Kun vaan tosiaan pystyy sopeutumaan siihen tilanteeseen, että tulot ovat ehkä aiempaa pienemmät, ja menoja täytyy lopullisesti karsia. Elämässä on lopulta paljon tärkeämpiäkin asioita, kuin ne mitä näyttää ympäristölle (sisustukset, autot, lastenvaatteet). Taloudellinen turvallisuus ja tuloihin sopeutettu elintaso säästömahdollisuuksineen on yksi hyvän elämän rakennuspalikoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja onnitteluista! Tämähän on tosiaan juuri näin eikä tuohon ole oikein lisättävää. Ylikulutuksen olen aina tiedostanut ja sitä vastustanut, mutta toisaalta välinpitämättömästi olen saattanut itekin hälläväliä tyylillä kuluttaa.

   Kyllähän tämän blogin tarkoitus on nimenomaan kannustaa seuraamaan meitä ja muita omia tulojaan ja menojaan. Tässä päätin ottaa avoimen ja rehellisen linjan ilman turhia kaunisteluja ja selittelyjä. Nyt kun kaikki on julkista ja tulee julki niin pakkohan se on saada hommat pyörimään fiksummin kun tähän saakka. Ylivelkaantuminen on kyllä ikävä tila.

   Poista