maanantai 7. elokuuta 2017

Kevään osakepoiminnat

Eli kuten aiemmassa tekstissä mainitsin oli Componenta ensimmäinen salkkuni suora osake. Tästä innostuneena aloin opettelemaan ostamista lisää ja havaitsin voivani asettaa näitä ostorajoja osakkeelle. Aloin kokeilemaan kepillä jäätä ja laitoin toimeksiantoja alhaisilla hinnoilla mm Koneen, UPM:n, Ponssen ja Fortumin osakkeisiin. Taisi siinä muitakin olla joita en nyt juuri muista. Koneen raja jäi muistaakseni vain 2 snt päähän toteutumisesta. Lopulta sitten 9.2 sain 33,9 kurssilla ostetuksi 15 kpl Huhtamäkeä. Jatkoin harjoittelua ja 23.2 salkkuun tuli 360 kpl Innofactorin osakkeita kurssiin 1,4. Kuluja kumpaisestakin kaupasta tuli 7 € eli yhteensä 14 €. Näin ne superrahastot toimii ja välittäjän sisäänheittotuotteet alkavat tuottaa kun suorat osakepoiminnat maksavatkin hunajaa. Itse olen toistaiseksi ostanut nämä 500€ erissä ja jatkossakin pidän sitä ehdottomana miniminä. Nyt toki Nordnetillä on tuo pikkukauppoja koskeva edullinen kampanja, mutta minullapa loppui rahat.


Tässä kohtaa tosiaan huomasin konkreettisesti ettei tilin saldo kestä enempää näitä suoria osakepoimintoja ja löin jarruja kiinni. Olenkin nyttemmin ostellut vain ETF-rahastoa sekä superrahastoja. Kunhan taas saa varoja kasaan enemmän niin täytyy hieman lisätä näitä suoria osakkeita salkkuun. Paljon niistä vielä on opiskeltavaa. Toistaiseksi osakkeet on kohdellut minua hyvin. Huhtamäki on hieman seilaillut ollen välillä voitolla ja välillä tappiolla. Siitä sain myös ensimmäiset osingot salkkuuni huikean 10,95 € netolla. Innofactor oli välissä jo runsaastikin voitolla, mutta nyttemmin Q2 tuloksen ollessa odotettua pienempi niin kurssi on tippunut lähemmäs 1,5 €. Voitolla edelleen.


Milloin kokeilisin myyntiä? Olen ostanut rahastot salkkuun sillä ajatuksella ettei 30 vuoden aikana tarvitsisi tehdä juuri mitään. Osakkeet olen ajatellut noin 10 vuoden holdilla. Kuitenkin Compo on herättänyt jo runsaasti voittojen kotiutus ajatuksia sekä Huhtamäki taas tekisi mieli vaihtaa johonkin toiseen mm. Koneeseen. Innofactoriin luotan ainakin lähitulevaisuuden osalta. Pitäisikö sitä vaikka odotella Huhtamäeltä pientä nousua ja laittaa se sitten lihoiksi niin saa tällä ottaa hieman kantaa salkkuun. Mitä mieltä lukijat ovat poiminnoistani?


5000 lukijan raja on paukahtanut tässä elokuun alussa joten on täällä niitä lukijoita jokunen ollut. Kiitos siitä teille kaikille!

4 kommenttia:

 1. Itse olen kans tehnyt ostot sillä ajatuksella, että holdataan niin pitkään kuin sielu sietää. Mitä parempaa näet Koneesssa vrt Huhtamäki? Konekannalla ei ole mitenkään edullinen tällähetkellä, kuten ei mikään muukaan ns laatuosake. Itse olen pitänyt noin 1000€ minimirajana osastoille, ettei kaupankäyntikulut nouse liikaa.

  Ajattele asiaa vaikka näin: myyt Huhtamäen ja ostat Konetta samalla rahalla. Noin 500e saat reilun 10 osaketta. Kaupankäyntikulut tästä veivistä 14e Nordnetissä. Koneen seuraavan vuoden osingot hädin tuskin kattavat näitä kaupankäyntikuluja.

  Toki jotain Componentaa tai muuta "arpaa" voi ostaa ja myydä nopeiden voittojen toivossa. Osinkosijoittaminen vaatii kuitenkin pitkäjänteisyyttä.

  Tämä vain minun anonyymin mielipide.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Tuo on juuri sitä spekulointia millä voidaan voittaa tai olla voittamatta. Eihän siitä ole kristallipalloa kumpi parempi. Ehkä jotenkin näen Koneen varmempana pitkällä tähtäimellä. Esim KotkaMillsin tuotekehittely on mielestäni osoittanut ettei Huhtamäellä kaikkea osata :D

   Compo taas on puhdas riskiarpa tähän kohtaan ja sen tiedostan täysin. Välillä tekisi mieli lopettaa sen kanssa pelleily, mutta toisaalta mikään ei ole mennyt huonompaan suuntaan siitä kun ostin 2.1 lapun salkkuun.

   Kulut kai ne pahimpia salkun syöjiä on aktiivisilla sijoittajilla.

   Poista
 2. Itse olen myynyt osakkeita kuudesti vuosina 2009-2017 (tämän vuoden kaksi myyntiä tosin osissa Nordnetin pikkukauppakulujen takia). Tarkoitus on unohtaa koko myyntinappi. Se ajaisi hankkimaan osinkoyhtiöitä ja karttamaan arpalappuja.

  "Voittojen kotiutukset" tarkoittavat usein turhanaikaisia veronmaksutalkoita. Samalla indeksin biittaaminen edellyttäisi 30% jatkuvaa ylituottoa.

  Jatkahan vain blogia, tällaiset oman tarinan kertomiset ovat sijoitusblogien parempaa antia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja kehuista! Koitan jatkaa blogia oman aikatauluni vain salliessa sen kirjoittelun.

   Ajattelen pitkästi juuri noin kun sinäkin koko sijoittamisesta. Martin Paasin rahapodi aivopesu on uponnut. Toisaalta taas olen kovin kokematon sijoittaja ja oma luonteeni on vähän sellainen että helposti lähtee visiot laukkaamaan. Tuntuu hieman tylsältä vetää vain seifti linjaa vaikkakin ymmärrän sen olevan pitkässä juoksussa kannattavinta. Ehkä oman salkun pienuus saa myös yrittämään pikavoittoja Compon kaltaisella pelailulla. Oppirahat on vielä tämän osalta maksamatta.

   Täytyypä myös ottaa sinun blogi seurantaan!

   Poista