maanantai 25. syyskuuta 2017

Ajankäyttö ja blogin kirjoittelu

Pian tulee nelisen kuukautta täyteen bloggaajana. Aloitin kesäkuussa kirjoittelemaan ja homma tuntui todella mukavalta. Sain kirjoittaa auki taloushistorian ja alkaa jäsentelemään tarkemmin tulevaa taloudenpitoa. Olisin voinut toki kaiken tehdä omalla koneella omaksi iloksi vähän niinkuin päiväkirjana, mutta sen tiesin omalta kohdaltani päättyvän nopeasti. En olisi jaksanut kirjoitella postauksia vain itselleni vaan halusin tehdä kaikesta näkyvää ja saada ulkopuolista näkemystä kommenttien muodossa. Ajattelin myös joutuvani tiukemmin perustelemaan itselleni meidän perheen taloudenpitoa kun kaikki on julkista. Kukapa haluaisi julkisesti tunnustaa olevansa täysi idiootti. Voihan toki joku meidän tuloista ja menoista niin nytkin ajatella, mutta se taas ei ole minulta pois. Itselle riittää, että kulutuskäyttäytymisemme menee kuukausi toisensa perään kontrolloidusti kohti parempaa huomista. Kaksi askelta eteen ja taas yksi taakse ja pikkuhiljaa saatamme huomata kuinka säästöön alkaa jäämään jotakin ilman suurempia ponnisteluja. Tämä on tavoitteena ja väitän tämän tarkan seurannan ja bloggauksen jo nyt auttaneen tämän tilanteen tavoittelussa.


Bloggerin tilastoseuranta näyttää 12500 kävijää sivuillani. Ensimmäisinä päivinä kun oli pari käynyt mietin kuinka tänne voi eksyä joku ja nyt tuo luku pistää ihmetyttämään entistä enemmän. Kävijämäärä on ollut joka kuukausi nousujohteinen ja sen toki ymmärtää hyvin kun blogi on näin tuore. Voiko näin jatkua vielä pitkään. Nyt on kuitenkin päästy blogissa siihen pisteeseen, ettei ole enää mitään paljastettavaa menneisyyden hölmöilyistä talouden saralla tai sitten olen vain unohtanut ne paljastaa. Nyt mennään tässä päivässä ja kun en ole rahakas treidaaja niin minulla ei ole mitään mielenkiintoista päivitettävää, jolla saisin aikaisemman kirjoitustahdin pidettyä yllä. Onko pakkokaan. Toisaalta niin ajattelin jo reipas kuukausi sitten, mutta kummasti on kuitenkin jotain kirjoitettavaa tullut mieleen. Se mitä lukijat siitä ovat mieltä on sitten toinen juttu, mutta sitä varten on kommenttikentät ja tilastoseuranta. Kyllä lukijat jaloillaan äänestää mikäli mielenkiinto loppuu. En ole toisaalta ottanut ressiä siitä kuinka usein päivitän enkä toisaalta halua myöskään väkisin kirjoittaa jotakin vain sen takia, että viikkoon ei ole tullut päivitystä. Voipi olla niinkin, ettei kuukauteen tule muuta kun raportit ja sitten hiljaisuus ellei sitten synny jotakin mitä haluan jakaa. Tuohon bloggerin tilastoseurantaan olisi mukava kun saisi vielä jonkun käsityksen kuinka monta lukijaa blogilla on eikä vain kävijämäärää. Nyt kuitenkin annan 12500 kertaa kiitoksen lukijoille ja erioten kaikkille kommentoijille. Ne tuovat aina konkretiaa, että tämä on jonkun tavoittanut ja syntyy vähän dialogia. Muutama haasto on tullut omaan ajatteluun ja hyvä niin.


Blogin kirjoittaminen inspiraation tullessa on todella mukavaa puuhaa. Näpyttää ruudulle kirjaimia putkeen ajatusten virratessa. Yhtään blogikirjoitusta en ole sen enempää suunnitellut koneella ja hieronut puhtaaksi vaan antanut vain tulla. Ehkä voisi kannattaa ;) Oikoluku nopeasti kirjoituksen jälkeen ja sitten julkaisu. Uutta postausta ei ole nyt mielessä, mutta ehkä huomenna jo tulee tarve kirjoittaa jostakin. Vaikka kirjoittaminen tapahtuukin näin nopeasti niin siitä huolimatta olen huomannut ettei kaikki meidän perheessä arvosta mahtavaa bloggaajan uraa. Kaippa tämä sitten kuitenkin vie aikaa tästä perheen keskeltä. Onko siinä nyt liikaa jos käy töissä, opiskelee, harrastaa liikuntaa ja pitäisi siinä samalla olla isänä ja miehenä. Rakentaakin pitäisi alkaa jossain vaiheessa ja sitä ennen talo myydä. Yrityksenkin asioiden selvittely on aikaa vievää ja tähän vielä tämä bloggaus. Ehkä sitä voisi helpommallakin päästä. Tuli tarjous liittää kirjoitus blogiini missä olisi mainostettu jotakin peliyritystä. Olisi saanut korvauksenkin kolminumeroisena tästä ajankäytöstä ilman, että olisi itse tarvinnut kirjoittaa yhtään. Ainut vain, että en olisi saanut mainita, ettei kirjoitus ole omani. Olisi mennyt vähän maku jos tänne olisi ilmestynyt joku mainoskirjoitus yhtäkkiä ja sit en olisi saanut sanoa siitä oikein mitään. No ei tullut kauppoja, mutta ehkä jollain paremmilla ehdoilla voisi joskus kokeilla tuotakin ansaintatapaa. Mielummin kuitenkin kirjoitan itse ja pidän oman oikeuden päättää mistä kirjoitan ja milloin. Miten olisit itse menetellyt?KOMMENTOI JA ANNA PALAUTETTA JOKO KOMMENTTIKENTTÄÄN TAI MAILAA varatonsijoittaja@gmail.com                      -KIITOS-

4 kommenttia:

 1. Minullekin tippui tuo pelimainos-postaustarjous. Jätin väliin. Not my cup of tea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Kysyin huvikseni mitä saisin ja lupasi laittaa tekstin jopa etukäteen luettavaksi ennen hyväksymistä, mutta sitten nyt olikin esimies tuumannut ettei ole tarpeeksi vielä liikennettä. Tämä viesti tuli siis vasta äsken. Ite olin jo kuopannut idean.

   Poista
 2. Itsellänikin alkoivat ideat loppumaan jossain vaiheessa ja sitten loppui aikakin. Nyt kirjoitan silloin, kun mieleen tulee jotain ja löydän aikaa kirjoittaa siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Mitä olen seuraillut niin monella tuntuu olevan kirjoituksia tulossa montaa kerrallaan, mutta toppuuttavat vähän julkaisutahtia. Itellä taas ei ole aikaa ollut missään vaiheessa ja kirjoittelen jos jotakin mieleen juolahtaa. Luonnoksia ei montaa ole ollut missään vaiheessa. Paras kait se on kirjoitella vain inspiraation syttyessä eikä väkisin vääntää ;)

   Poista