maanantai 14. elokuuta 2017

Kesäkuun menokatsaus

Kesäkuu on luonnollisesti lomakuukausia. Itselläni ei paljoa lomia ollut mutta vähän edes oli jussin jälkeen mahdollista lomailla. Tämähän tietenkin tarkoittaa rahanmenoa. Toisaalta arvostan rahan säästämistä mutten kuitenkaan siinä määrin, että elämä jäisi elämättä. Haluan tarjota perheelleni ennemmin kokemuksia kuin materiaa. On paljon kokemuksia mitkä saa ilmaiseksi, mutta yleensä kaikki maksaa aina jotakin. Yöpyminen reissuissa on yleensä isompi lovi ja siksi lapsiperheillä on kätevää olla asuntoauto/vaunu alla niin leirin saa pystyyn milloin mihinkin. Viime syksynä tuli myytyä oma vaunu joten tämän vuokraamisesta tuli ylimääräistä kulua. Kuitenkin huonoa omaatuntoa kuluttamisesta lohdutti nostamamme osingot omasta firmasta. Näillä näkymin ei nyt enää muutamaan vuoteen ole näitäkään tulossa. Nämä kaikki ylimääräiset bonarit on mahdollistaneet tämänkaltaisen elämän missä eletään yli varojen ja odotetaan lottovoittoa ja kun sitten joku bonari on tullut niin sillä on sitten saatu kuitattua tilanne. Tällä kertaa onneksi oli velaton tilanne niin sai kerrankin vähän säästöön.

Osinkoa nostettiin vaimon kanssa kumpainenkin 1100€ luokkaa, mutta itselläni oli virheellinen 200€ nosto kummittelemassa ja yhteensä varoja siirrettiin 2000€ talouteen. Tämä hieman vääristää normaalia tilannetta joten seuraa kaksi ympyrää menoista.Tältä se kuukausi todellisuudessa näytti. Ei näytä ihan vertailukelpoiselta aikaisempiin kuukausiin nähden kun nuo osingot tuolla seikkailee. 
Eli nyt näyttää enemmän normikuukauden ympyrältä. Tässäkin ympyrässä on menoja enemmän kun talouteen tuli tuloja. Ilman lomailua tilanne olisi ollut aika tasoissa. Lomailun menoja on siis tuossa muut sarakkeessa ja sen takia se on tuossa toiseksi isoimpana. Ruokaan taas meni vähemmän kun osa on mennyt loman piikkiin. Autokulut oli pienemmät kun ei ollut laittoa, mutta tokihan ajellessa dieseliä kuluu. 

Lapsien vaatettamiseen meni taas luvattoman paljon rahaa ja näistä on keskusteltu. Itse en halua kuluttaa niin paljoa siihen osioon ja tässä on yhteisen taloudenpidon suurimmat ongelmat. Siirtyessämme tähän tarkemman budjetin malliin teimme tähän tavoitebudjetin mitä mihinkin saisi kuukaudessa mennä. Ei ole aivan saatu vielä toteutumaan, mutta muutoksen on tultava loppuvuodesta olemaan normi. Kauaa näitä ei voi opetella enää ilman säästöjen hupenemista. Tokihan tämä kuukausi niitä säästöjä kasvatti, mutta ilman osinkoja ei olisi tullut postitiivista kuukautta.

Säästöprosentti   37,3

Ilman osinkojen vaikutuksiahan säästöprosentti olisi ollut 4,4 eli ei kovinkaan kummoinen. Suunta täytyisi olla kuitenkin paljon isompiin säästöprosentteihin sillä pankki ei kysy haluammeko säästää eli lyhentää lainaa vaan tämä on aina maksettava. Tämä on kuitenkin ennätys säästöprosentti tällä seurannalla, mutta olihan tulotkin pari tonnia isommat. KOMMENTOI JA ANNA PALAUTETTA JOKO KOMMENTTIKENTTÄÄN TAI MAILAA varatonsijoittaja@gmail.com                      -KIITOS-

2 kommenttia:

  1. Kesälomat on pidettävänä lomina kesällä. Silloin rahaa menee väkisin vähän normiarkeen verraten enemmän. Olitteko leirintäalueella vai nauttimassa Satakunnan maastosta? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Näinhän se vähän on ettei kesällä oikein liikaa kannata rahanmenoa harmitella jos meinaa elääkin elämää ja tarjota lapsillekin virikkeitä. Satakunnassa oli tosiaan karavaanareita aikas lailla ;) Leirintäalueille ei tänä vuonna menty kun oli niin lyhyet lomat ja muutenkin ollaan usein jossain tuttujen pihoissa tai vain sopivilla alueilla yöt. Ne on ne leirintäalueetkin kuitenkin esim viikon reissulla turhan arvokkaita. Niissä on toki joitain hyviä asioita mut toisaalta niitä ei tarvi kun vaunussa on kaikki mitä tarvii eikä yleensä pyykkiä tarvi reissuissa pestä. Sauna on yleensä suurin syy jos leirintäalueella yövytään.

      Poista