maanantai 5. kesäkuuta 2017

Mistä bloggaan ja miksi?

Tulen suurperheen isänä kertomaan omaa tarinaa taloudenpidosta. En ole siinä mitenkään onnistunut. Päinvastoin. Kuitenkin on aina ollut sitä kohtaan kova kiinnostus. Postaukset tulevat varmasti myös loikkimaan aiheen ulkopuolelle. Rönsyilen sinne tänne ja teksti saattaa aiheuttaa tuskanhikeä äidinkielen opettajien tiimoilta, mutta ei sen väliä. Käsittelen myös elämänkaarta yleisemminkin sillä eihän taloutta voi hallita ilman, että tiedostaa omien valintojen merkitystä. Ympäristö ja kasvatus on luonut minulle polun ja valmiit turvallisen tuntuiset valinnat ja vain niitä kyseenalaistamalla voi tapahtua muutoksia. Toivottavasti edes joku saa tästä blogista jotain itselleen ja itse saisin kommenttien kautta omia ajatuksia haastettua.

Kirjoitan jo itselle vakiintuneella nimimerkillä Varaton Sijoittaja. Se syntyi sattumalta kun johonkin tarvin. Jälkeenpäin ajateltuna nimimerkki on todella huono. Vetovoiman lain mukaan vedät omia uskomuksia ja ajatuksia puoleensa ja elät niitä todeksi. Negatiivinen mielikuva varattomuudesta ei ole omiaan nostamaan meidän perhettä ryysyistä rikkauksiin. Kun uskot olevasi köyhä niin elät köyhästi ilman, että annat itsellesi edes mahdollisuutta vaurastua sillä köyhänhän on pysyttävä asemassaan. Näin se menee kaikkien uskomusten kanssa. Siltikin olen tykästynyt tuohon nimimerkkiin ja annan palaa sillä. Ja kertoohan se sen mistä todella on lähdetty liikkeelle.
Nyt on viimeinkin voitettu se pelko mikä on jo vuosia estänyt blogin aloittamisen. Sanotaanhan, että mitä nettiin kerran kirjoitat jää sinne. Olen miettinyt kuinka voisin kirjoittaa totuudenmukaisesti ja rehellisesti, kiinnostavaa ja itselle tärkeää blogia kuitenkaan paljastamatta itseäni. Totuushan on etten voi. Voin toki kirjoittaa anonyyminä, mutten estää sitä, että joku päivä nimeni kaivetaan esiin. Olispa noloa. Hävettäisi varmasti. Mitäköhän muut ajattelis ja nauraakohan ne. Niin. Tunteistahan on vain kyse ja mitään todellista hätää ei ole. Tunteet voi kohdata ja käsitellä niin sillä ei ole enää merkitystä jäänkö nimimerkin suojaan vaiko tulen julkiseksi. Julkisella en tarkoita siis mitään lööppikamaa vaan lähinnä sitä, että joku lähipiiristä minut täältä bongaa ja tunnistaa. Aloitan kuitenkin anonyyminä.

Lukuvinkki

Ajattelin kirjoittaa jokaisen postauksen loppuun tämmöisen lukuvinkin pienellä kuvauksella miten tämä kirja on vaikuttanut taloudelliseen matkaani ja missä vaiheessa se on tullut kuvioihin. Koska ollaan alussa, tavallaan lapsuudessa, niin ensimmäisen maininnan saa Aku Ankka. Akun antihahmo tuntui niin väärältä ja helpoiten omaksuttavalta. Itsellä saattoi aika usein tulla kääk hetki eteen jotain tehdessä. Yleensä toimin ensimmäisen ajatuksen jälkeen niin kuin Akukin. Harkintaa kaipaisi enemmän. Akun hahmossa myös köyhyys oli samaistuttava ominaisuus. Kaipasin usein parempia tarinoita missä Aku menestyi ja sai pitää asemansa myös viimeisessä kuvaruudussa. Halusin nähdä ryysyistä rikkauksiin tarinoiden olevan mahdollisia. Hannu Hanhen hahmo taas ärsytti kun rahan ja menestyksen sai liian helposti. Hannun hahmosta myös huokui se kuinka menestyksen arvo on nimenomaan työnteon kautta ansaittava. Liian helpolla saatu on merkityksetöntä. Roope taasen oli kovalla työllä tehnyt omaisuuden, mutta minua harmitti usein kun hän ei osannut nauttia elämän iloista kun rahalla oli liian suuri itseisarvo. Halusin nähdä enemmän kulutusta Roopen osalta ja enemmän oikeudenmukaisuutta. Tämähän toki kuvastaa vanhaa fraasia miten köyhä antaa vähästään ja rikas ei anna paljostakaan. Itse haluan nousta Roopen tavoin lapsuusoloista ylöspäin muistaen kuitenkin aina omat juurensa ja antaa omastaan pois jos sitä kertyy nurkkiin. Onni on ansaittava, mutta se ei ole oma ansio.EDIT: Kokeilen blogin toimintoja lisäsin linkin Trade Trackeriin nähdäkseni miten tämä homma oikein toimii. Tulen laittamaan mainoksia blogiini kunhan opin tätä käyttämään ;) Kyseinen linkki vie sinut Trade Trackerin sivuille ja sen avulla voit aloittaa lisätulojen metsästyksen oman blogisi kautta. Itseltäni tämän linkin saamiseen kesti viisi kuukautta kunnes ymmärsin miten tämä oikein toimii :)


KOMMENTOI JA ANNA PALAUTETTA JOKO KOMMENTTIKENTTÄÄN TAI MAILAA varatonsijoittaja@gmail.com                      -KIITOS-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti