keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Pianon hankinta ja henkinen herätys

Jatkuva stressi taloudesta ja muusta seurasi päivä päivältä mukana. Teoriassa kaikki oli hyvin. Pystyin laskemaan budjetteja aivan totuudenmukaisilla spekseillä. Kaiken piti toimia. Rouvalle näytin niitä ja yhdessä katsottiin. Ainut mistä emme koskaan päässeet täysin yhteisymmärrykseen oli menot. Rouvan mielestä elämämme oli kituuttamista. Kaikilla muilla oli kaikki paremmin. Lapsille kuulemma kuului kaikki mahdollinen. Ei auttanut kun päätä pyöritellä. Ja kun menoista ei päästy samoille aalloille ei sitten budjetit toiminut. Vaikka pystyin näyttämään rouvalle tasaisen nousukäyrän yrityksen tuloista useammalta vuodelta niin en saanut lyötyä läpi ideaa missä elettäisiin tuloilla mitä tulee ja vuoden päästä kun olemme nostaneet tuloja tänne niin saamme taas lisää palkkaa. Päinvastoin tämä kait piti vain yllä optimismia siihen kuinka sitten joskus ollaan rikkaita ja maksetaan kaikki pois.
Oma jaksaminen myyntiin ja muuhun toimintaan oli hiipunut. Erimielisyyksiä oli maahantuonnin toimarin kanssa firman kehittämisestä sekä tietenkin kalvava taloushuoli. Rahaa periaatteessa riitti mut ei jäänyt yhtään ja lainoja oli. Huoltomiehiä sekä myyjiä kävi koittamassa, mutta en onnistunut rekrytoinnissa kovinkaan hyvin. Pätkät olivat lyhyitä ja myyjät saamattomia. Into koko yrittämiseen oli hiipunut. Isossa kuvassa brändiä rakennettiin väärään suuntaan omien toiveiden kanssa. Omassa taloudessa kaikki mitä tuli meni. Ei ollut motivaatiota kun oli sama toiko kotiin 1.500€  tilin vai 4.000€. Kaikki meni. Tuli turhautuminen koko työhön. Kai jonkinlainen masennus ja apatia työn osalta. Tuli tarvetta muutokselle, mutta elämä vain jatkoi eteenpäin. Töihin oli mentävä vai oliko sittenkään. Eihän yrittäjän jokaisena päivänä tarvi työskennellä. Ja välillä töissä vain käytiin ilman aikaansaantia.
Käännekohta kuitenkin odotti jo nurkan takana. Musikaalisena vaimoni oli toivonut aina pianoa. Näitähän oli etsitty aina välillä torista ym palstoilta. Löysin aina näitä 50€ - 500€ pianoja, muttei ne käyneet. Pitää olla laatua ja valkoinen. ”En ole koskaan saanut edes pianoa” lauseen olin kuullut, kun olin maininnut siitä, että hommataan liikaa materiaa. Kuitenkaan ei kelvannut mikä tahansa. Tuli sitten eteen kerran eräs pianoihin keskittynyt yritys, jonka markkinointi toimi. Vakuutuin todella siitä, että kyllähän laatupiano säilyttää arvonsa jne. Otin puhelua ja selvittelin tarjontaa. Käytettyjä laatupianoja kumminkin. Ujutin muutaman mallin rouvalle, että tämmöisiäkö niiden sitten pitäisi olla kun ei torin halpikset kelpaa. No tämmöisiäpä hyvinkin. Eihän siinä sitten auttanut kun alkaa hieroa kauppoja. Hintaa väännettiin ja ominaisuuksia käytiin läpi. Valikoitui valkoinen silent mallinen Yamaha reiluun 4.000€ hintaan. Toimitustapa sopivasti äitienpäivän aikaan ja salaa rouvalta. Odotuksina oli kuinka pianon nähdessään rouva hyppää kaulaan innosta säteillen jne. Rouva toki yllättyi iloisesti, mutta pysyi silti viileän etäisenä. Roudarin poistuessa tulivat sitten ne sanat, jotka jäivät muistiin ikuisesti. Eihän tuo ollutkaan valkoinen vaan enemmänkin kermanvärinen ja kun varmaan allekirjoittaneen naama vääntyi tuli sitten huojentava myönnytys, meneehän tämä tässä talossa, mutta uuteen taloon se on sitten maalattava valkoiseksi. Huh. Eihän tuolle riitä mikään. Ei kerta kaikkiaan mikään. Mitta oli tullut täyteen. Epäuskoinen olo ja täysi voimattomuus. Mitä äsken oikein tapahtui? Tästä alkoikin toisenlainen matka.

Lukuvinkki

Tunne lukkosi - Kimmo Takanen. Tunnelukkosi kirjan laitan tähän väliin. Tämä kirja on hyvä lukea kun alkaa kyseenalaistamaan omia ajatuksia tai kun vain huomaa ettei omat toimintamallit toimi. Kimmo Takanen on kehitellyt 18 tunnelukon mallin missä käsitellään kuinka ihminen muodostaa omaa identiteettiään erilaisten uskomusten kautta. Lapsuuden kokemukset kummittelevat taustalla ja saa ihmisen käyttäytymään lapsen tavoin vaikka järki sanoo jotain aivan muuta. Kun olet jäänyt vaille huomiota saatat hakea sitä puolisolta jne. Jonkun on vain pakko ottaa pellen rooli porukassa ja viihdyttää muita itsensä kustannuksella. Ilmenemistapoja on monia. Kuitenkin jos katsoo ympärilleen niin näitä käyttäytymismalleja toistetaan muidenkin elämässä ehkäpä erilaisissa konteksteissa. Netistä näitä testejä löytyy www.tunnelukkosi.fi sivuilta. Näitä on ollut mukava käydä aina välillä tekemässä ja huomata kuinka erilaisia tulokset on eri aikoina. Mm yksi iso lukkoni oli uhrautumisen tunnelukko. Sillä lukolla ostetaan mm Pianot ynnä muut ;)


KOMMENTOI JA ANNA PALAUTETTA JOKO KOMMENTTIKENTTÄÄN TAI MAILAA varatonsijoittaja@gmail.com                      -KIITOS-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti