maanantai 8. huhtikuuta 2019

Tammikuun menokatsaus

Huhtikuussa on hyvä ottaa vielä tarkempi silmäys tammikuuhun. Toivoa sopii, että pääsen menokatsauksissa aikatauluun entistä helpommin uuden seurantatavan kanssa. Ja kun blogi kulkee ajallansa jää luultavasti aikaa myös muun tyyppiseen kirjoitteluun. Omat ajatukset ovat jääneet aika vähiin niin kuin koko kirjoittelu. Katsoin juuri kirjoittaneeni 2017 kesäkuun aloituksen jälkeen 41 postausta kyseisenä vuotena. Taas 2018 jäin kokonaisen vuoden aikana vain 14 postaukseen. Tämä näkyi suoraan myös blogin lukijamäärässä ja ymmärrän sen toki täysin. Nyt kuitenkin ajatukset on jatkaa aktiivisemmin ihan jo pelkästään senkin takia, että haaveilen rohkeudesta tulla näkyväksi ja harkitsen uudenlaista aluevaltausta työuralla ja tämä blogi voisi mahdollisesti toimia yhtenä osa-alueena tulevaisuudessa. Näistä lisää myöhemmin kun ajatukset saavat ensin kypsyä.

Tammikuu lähti aivan hyvin käyntiin talouden tulojen olessa lähes 4900€ mikä on aikalailla sitä mitä se keskimäärin on ollut. Joulun välipäivinä otin lyhyen keikkatyön pilaten vapaa-aikani ja rauhoittumisen mahdollisuuden jouluna mitä olisin tarvinnut paljon enemmän kuin sitä pientä korvausta minkä tästä työstä sain. Toisaalta taas pelkkiä lukuja katsoessa se reipas 500€ mitä tästä keikasta sain tilille asti oli tärkeä osanen tammikuun onnistumista.

Menojen jääminen alle 4350€ toi yli 500€ ylijäämän ja tästä ylijäämästä meni 160€ nordnettiin ja loput jäi odottelemaan tilille kun seuranta ei ollut tammikuussa ajantasalla ja käytettävissä olevista varoista oli vain pelkkä mutu missä mennään. Lisäksi reissu helmikuussa siinti jo mielessä ja sinnekin oli jätettävä hieman pelivaraa.

Asumisen menoihin meni yli 1500€ ja ruokailun kustannukset olivat lähes 1200€. Ruokailun osalta summassa saattaa olla jotakin muutakin kuin ruokaa kun vaimoltakin jo loppui usko siihen ettei taloudenseuranta päivity ja kuitteja ei tullut niin säästeltyä ja eroteltua. Muut menot olivat 670€ sisältäen mökin vuokran helmikuulle ja lapsiin meni vielä yli 400€. Terveys ja hygienia menot olivat yli 260€ ja tähän olisi varmaan kuulunut osa ruokailuun merkityistä menoista kun ruokareissulla näitä hygieniatuotteita paljolti ostellaan. Autoilun kulut olivat alhaiset nousten vain hieman yli 200€. Koko perheen puhelinkulut jäivät vain 28€ ja ilmeisesti laskuja on maksettu juurikin joulukuun lopulla ja helmikuun alussa sillä ei ne nyt aivan noin pieniä ole normaalisti :) 2018 vuoden keskiarvo puhelinlaskuissa onkin ollut 78€ koostuen yhdestä rikkinäisestä tabletin osamaksusta sekä kuudesta puhelinliittymästä ja yhden puhelimen osamaksusta. Yksi liittymistä ja osamaksupuhelin tulivat mukaan vasta syksyllä uuden ekaluokkalaisen myötä.

Kuukauden säästöprosentti oli 28,8 asuntolainan lyhentyessä lähes 900€. On se hurjaa ajatella joidenkin vetävän yli 50 säästöprosentteja vaikka ne ei edes huomio asuntolainan lyhennystä säästöksi vain menoksi. Itseä on lupa vedättää monin tavoin ja tästä laskentatavasta tulee meidän perheelle parempi mieli ja näin ollen jatkamme samalla linjalla. Tämä vuosi alkoi siis meille vahvalla tuloksella ja jos suunta on tämä niin vuoden päätteeksi on mahtava tehdä raportti. Haasteita toki on edelleen varsinkin kun tiedän jo nyt ettei helmikuu jatkanut samaa rataa. Myös tulotason laskua on ilmassa juniorin ollessa jo päälle vuoden ja vanhempainrahakausi on jo vaimolla päättynyt. Lisäksi näitä kaikenmaailman ylimääräisiä tuloja mitä aina jostain on ilmaantunut ei ole tiedossa enää samaan tapaan kuin ennen. Menotasoa olisi vielä saatava laskettua niin ylimääräiset bonukset menisivät sitten paremmin muutenkin säästöön eikä kulutukseen.

Tämän postauksen myötä on mahtava aloittaa vuosi ja todennäköisesti nämä helmi ja maaliskuu eletään tämän blogin maailmassa pikavauhdilla päästen huhtikuun lopussa jo aikatauluun. Kiitokset kaikille lukijoille matkani seuraamisesta. Varaton Sijoittaja on taas herännyt ja ehkäpä muutan blogini nimen jossain kohtaa vetovoiman lakien mukaisesti esim VaratOn Sijoittaja tai sitten jotain ihan muuta ;)
KOMMENTOI JA ANNA PALAUTETTA JOKO KOMMENTTIKENTTÄÄN TAI MAILAA varatonsijoittaja@gmail.com                      -KIITOS-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti