keskiviikko 10. huhtikuuta 2019

Helmikuun menokatsaus

Aika kuluu blogin osalta nopeasti kun vasta päättyi tammikuu ja nyt jo päätetään helmikuuta. Tämä toimii hyvänä herätyksenä minun ikuisuusongelmaan joka onkin asioiden kasaantuminen. Kaiken takana on tietynlainen orjallinen ajatusmaailma missä esim blogiin ei saa mitään kirjoittaa mikäli on jäänyt katsaus tekemättä. Sitten jos katsausta ei saa valmiiksi jää blogi pitkäksi aikaa ja kohta työmäärä onkin kasvanut isoksi ja taas ahdistaa liian iso työmäärä. Blogi oli tässä nyt vain esimerkkinä ja vastaavaa kasaantumista tapahtuu minulle luontaisesti muissa elämän asioissa. Olen näitä kasoja purkanut liian usein ja olisi jo mukava oppia järjestelmällisyyttä siinä määrin ettei näitä kasoja elämään enää kasautuisi. Kasan purkaminenhan on yllättävän helppoa kun sitä on niin paljon jo harjoitellut eli mikäli elämässäsi on paljon asioita kasaantunut niin tee näin. Kirjaa kaikki tehtävät ylös ja päätä missä järjestyksessä asiat teet ja milloin ja sitten vain teet ne yksi kerrallaan. Ei sen ihmeellisempi homma purkaa ahdistavia kasoja elämästä tasaiseksi :) Luulisin, että kun oppisin tekemään asian heti pois alta tai jos juuri sillä hetkellä en ehdi tekemään niin kirjaamaan sen ylös ja päättämään tehtävälle jokin aikataulu milloin sen teen. Näin välttyisin paremmin tästä kasaongelmastani. Onneksi elämässä riittää näitä yksinkertaisia oppimispaikkoja niin ei käy elämä tylsäksi.

Sitten asiaan. Helmikuussa talouden tulot ylittivät 4200€ jääden aika paljon keskiarvosta. Heikompaan tulokseen vaikutti mm koulun päättymisen aiheuttamat palkattomina tehdyt näyttöpäivät sekä myös lomailu etelän lämmössä kaverin kanssa. Kiitos vaimolle lasten hoidosta miniloman aikana. Menoja kertyikin sitten päälle 4600€ tuloksen jääden hieman alle 400€ miinukselle.


Siinä taas vanhaan blogin maailmaan tuttu menoympyrä sillä erotuksella, että nyt siinä on vain todelliset menot ja säästöön taikka sijoituksiin menevät rahat ovat tuon menon päälle. Toki asumismenoissa on myös lainan lyhennys jonka myöhemmin lisään säästöihin, mutta koska se on kulu joka juoksee halusin tai en niin sen on oltava myös menoympyrässä. Säästöt ja sijoitukset taas ovat vapaaehtoisia jokaisena kuukautena päätettävissä erikseen niin en laske niitä enää tähän menoiksi. Joku saattaa ihmetellä, että miten voi säästää ja sijoittaa jos kuukausi menee 400€ pitkäksi. Sehän ei olisikaan mahdollista mikäli tilit olisivat aina nollissa palkkapäivänä. Nyt siis periaatteessa säästöön menevä summa mahdollistuu aikaisempien kuukausien säästöillä mitkä jäivät eri tileille lojumaan. Säästöön menevän summan lasken vain silloin mikäli siirrän sen erikseen säästötililleni. No varsinaiseen säästöön tässä kuussa ei mitään mennytkään, mutta Nordnetin salkkuja lihotettiin yhteensä 160€ edestä joista osa valuu lasten salkkuihin ja osa vaimon ja yleensä 80€ menee minun nimissä olevaan salkkuun. 

Hokkuspokkus temppuna käännetään velat saataviksi ja varastetaan menoista lyhennysosuus pois jolloin kuukauden säästöprosentiksi saadaan 11,2 mikä on varsin kehno suoritus vaikkakin hyväksyttävä tähän kuuhun. Oma loma ja vielä perheen yhteinen mökkiloma ei synny ilman kustannuksia ja näin ollen hyväksyn tämän kuun tuloksen. Toisaalta tulos on mikä on vaikken sitä hyväksyisikään niin parempi nämä menneet kuukaudet on aina hyväksyä kun muutakaan ei voi. Jäi tästä kuusta silti henkistä pääomaa ja toivottavasti lapsille muistoja mitä muistella sitten vanhempana lapsuudesta. Kerta kerran jälkeen tämä kuukasisäästöprosentin laskeminen tällä tavoin aiheuttaa enemmän selittelyä itselleen. Taloudellinen nero sisälläni ei enää osta kovin helpolla tätä laskentatapaa. On se itsensä huijaaminenkin tullut vaikeaksi kun kirjoittaa näitä lukuja tänne auki.

Helmikuu on kuitenkin lyhesti taputeltu ja uskoisin maaliskuun raportinkin tulevan pikkuhiljaa ulos. Kiitoksia seuraajille! 


KOMMENTOI JA ANNA PALAUTETTA JOKO KOMMENTTIKENTTÄÄN TAI MAILAA varatonsijoittaja@gmail.com                      -KIITOS-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti