tiistai 3. lokakuuta 2017

Syyskuun menokatsaus

Kiirettä meinaa pitää ettei päivittää kerkeä. Ajankäyttö on tosiaan haastavaa ja siinä ei blogi saisi tuoda lisää aikaressiä, muttei ilmankaan tahdo olla kun tämän kirjoittamisen hyödyt on psykologisesti kiistattomat tässä säästämisen opettelussa ja tavoitteissa. Nyt kuitenkin tämän katsauksen saa tehdä hyvin mielin kun on onnistumisia. Kulukuuri alkaa toimia ainakin tämän kuukauden osalta.Asumisen menot ovat vakiot. Ruokaan saatiin ehkä pientä säästöä arjen valinnoilla. Säästöön ilahduttavasti jäi sitten enemmän vaikkakin varsinaiseen säästötiliin ei koko summa mennyt. Oikeastaan näitä satasia ei edes huomaa kun ne ovat eri tarkoituksiin olevilla tileillä. Autokulut olivat pienet vaikka tässä kuussa olikin katsastus sekä pari renkaita autoon. Terveys ja hygienia ei myöskään sisältänyt yllätyksiä vaan pysyimme kondiksessa. Tämä kuukausi meni tietoisesti paastokuukauteen ja pyrimme pienentämään menoja reilusti. Hyväskään on keskimäärin viimeiseen 7kk mennyt yli 100€/kk ja tässä kuussa saatiin puolitettua. Työruokailuun on mennyt reilua 60€/kk ja nyt eväillä ja töissä kuormasta syönnillä sain summan alle 30€. Ja sitten turhuuksien turhuus kategoriassa sain syöpäkääryleet keskimääräisestä 44€/kk laskettua 24€ eli käytännössä siis neljä askia tuli ostettua. Saas nähdä kuinka lokakuu onnistuu tällä rintamalla. Olen niin monesti vannonut lopettaneeni etten sitä enää uskalla luvata, mutta ehkä tämäkin pahe jää blogin myötä kun haluaisi saada kirjattua tänne fiksuja ratkaisuja ;)


Kuukauden säästöprosentti   39,7

Asuntolainan lyhennys tosiaan menoympyrässä sisällä, mutta kun kuitenkin on säästöä niin nostaa mukavasti säästöprosenttia. 7kk keskiarvo nyt ilman asuntolainan lyhennystä on vielä miinuksella, mutta summa pieneni taas tässä kuussa ja tavoitteena on loppuvuodesta saada se plussalle. Asuntolainan kanssa toki ollaan plussalla jonkun verran varallisuuden kasvussa.Ja jotta ei unohdu mistä tilanteesta tämä projekti on alkanut niin tuosta voi lähteä katsomaan minkälaisen muutoksen olemme omaan kulupuoleemme saanut tällä tarkastelujaksolla. Pienimmät kulut muuten koko taulukossa tässä kuussa ja muutenkin suunta on alaspäin. Loka 16 vääristää niin paljon tilannetta ettei trendiviiva silti vielä ole kääntynyt laskuun :)

Olen tähän kuukauteen suhteellisen tyytyväinen ja en koe sen olleen mitenkään kärsimyksellinen. Toki työruokailussa jouduin joustamaan ja söimme vähemmän herkkuja. Nikotinistikään ei nauttinut kuukauden tupakoinnin määrästä. Tulot olivat tässä kuussa pikkaisen isommat kun viime kuussa, mutta viime kuun tuloillakin olisi tämä kuukausi klaarattu kun menot saatiin näin alas. Toivottavasti tämä saadaan uudeksi normaaliksi ja kun tulot sitten aikanaan nousee niin sitten voi katsoa uusiksi onko jotain tarpeellista jäänyt säästämisen takia saamatta. Tästä on hyvä jatkaa.


EDIT: Korjasin vähän menoympyrää kun oli unohtunut opintososiaaliset edut tuloista.


KOMMENTOI JA ANNA PALAUTETTA JOKO KOMMENTTIKENTTÄÄN TAI MAILAA varatonsijoittaja@gmail.com                      -KIITOS-

4 kommenttia:

 1. Hyvin on vähentyny sauhuttelu! Mulla ei yhtä hyvin sujunu mut opintovapaalla lopetan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja tsemppauksesta! Tuo on vähän ristiriitainen asia kun uskon enemmän siihen tapaan, että pitäisi lopettaa kerrasta eikä vähennellä, mutta silti ostan esim johonkin reissuun askin ja sen jälkeen taas helposti tekee mieli uutta. Kun on ollut päiviä/viikkoja ilman niin ei pitäisi enää koskea siihen "yhteen". Tähän aiheeseen kyllä riittää niitä syitä miksi vielä tänään voi polttaa ;)

   Milloin sun opintovapaa alkaa, että kuinka pitkään annat itsellesi luvan poltella? Hyvin päätetty päivämäärä ja henkinen latautuminen siihen päivään auttaa joitakin hyvin. Ite oon kans parhaimmillani motivoitunut muutama päivä ennen lopetuspäivää ja siitä alkaakin usein vaikeudet :) Yleensä kun repsahdan niin teen jonkun viikon kahden päähän olevan suunnitelman, että sen jälkeen ei yhtään ja kun lupa on annettu niin siihen asti voikin sitten poltella. Eihän sitä tupakkaa oikeasti tarvitse yhtään mihinkään.

   Poista