keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Lainamarkkinointi ja hylätty katsastus

Ajelinpa tuossa minun sisäänajetulla (>380000) pikkuautollani eilen ja aloin miettimään olikohan tätä katsastettu joskus. Tämä toinen auto joka on perheauton lisänä on todellisuudessa meillä kovimmalla käytöllä. Mukavampi ajella pikkuautolla silloin kun koko perhe ei ole matkassa. Omiin työajoihin meneekin lähes 50km suunta ja vanhassa työssä niitä tuli vieläkin enemmän, että olihan niitä kilsoja tullut 40t kilsaa viime katsastuksesta. Ja se leima olikin jo loppunut tuossa tämän kuun ensimmäinen päivä. Viime vuonna sama juttu. Ei muuta ku soittamaan aikaa katsastukseen ja sain sen sopivasti vapaapäivälleni eli tänään. Lähdin puolenpäivän jälkeen katsastamaan ja tyhjäsin postilaatikon matkalla. Sieltä tulikin pari eri rahoitustarjousta omalla nimellä ja yksi rouvan nimellä. Katsastukseen ja hylätty tuli kun kuulemma oli urasyvyys eturenkaissa liian pieni. Ja muutama poltin. Eipä ollut ennen noin tarkkaa katsastusmiestä osunut kun rengas näytti päällisin puolin ihan hyvältä. Ei varmasti jäänyt kovin paljosta kiinni. Ajoaika muuten loppuu samantien hylsyyn mikäli et osaa ajoissa mennä katsastukseen. Näin meitä hajamielisiä rokotetaan ja ei saa kuukauden ajoaikaa minkä ajoissa olevat saa hylsyn tullessa.


Tässä kohtaa moni vähävarainen suomalainen varmaan ajattelisi tilanteen olevan pahasti pielessä kun käyttötili luonnollisesti on vähissä. Ei niitä renkaita ilmatteeksi saa. Molemmat lainantarjoajat tarjosivat lainojaan jopa 50 000€ saakka ja ilman vakuuksia tietenkin. Ei tarvitsisi edes mennä renkaita ostamaan kun voisi päivittää samantien auton kunnolla niin pääsisi näistä ikävistä vanhoista autoista eroon ja niiden ongelmista. Niinkun ne uuden auton renkaat olisivat ikuisia. Toisessa tarjotaan 3kk euriboria ja marginaalia riippuen lainasummasta 5-10% eli isoissa lainoissa "inhimillinen" 5% marginaali ja pienemmässä sitten tuo 10%. Tämä vielä ihan normaali pankki. Toinen pankki taas on jo lyhyen ajan sisään toiseen kertaan lähestynyt minua ja tänään myös vaimoani. Muutoin tuntematon ja vain ilmeisesti näitä pienlainoja tarjoaa. Mainostavat "Laina, johon sinulla on varaa". Korko 7,9 - 18,9% eli ei juuri mitään. Neuvovat vielä miten taloutta hallitaan valitsemalla pidempi maksuaika jolloin rahaa jää enemmän elämiseen. Kehoittavat myös varautumaan niihin pommikuukausiin missä on kuluja enemmän valitsemalla maksuvapaita kuukausia. Olisikohan näistä ratkaisuksi?


Onneksi sentään nykyään emme elä aivan kädestä suuhun vaikka ei meillä vieläkään rahaa ole liikaa. Ja onneksi olemme oppineet käyttämään useampaa tiliä. Nyt ei tarvinnut muuta kun mennä mobiilipankkiin ja katsastaa autotilin tilanne ja ajaa ensimmäiseen rengasliikkeeseen mikä on useasti ollut minun luotto renkaidenvaihtoliike. Rengasparista sain ensin tarjouksen n 360€ ja kun kysyin vaihtoehtoa niin yli 400€ ja kun mainitsin, että ennnemmin halvempi vaihtoehto niin hieman alle 300€. Onneksi aikataulu oli kuitenkin niin tiukka ja autossa ei ollut ajoaikaa niin piti kysyä muualta nopeaa tarjousta. Toisesta paikasta sain sitten niin hyvää palvelua, että tekisi mieli mainostaa, mutta anonyymiteetti kokisi kolahduksen kun paljastuisi oma paikallinen toimija. Kai mä vielä tuun jossain vaiheessa kaupungin paljastamaan ainakin vahingossa. Sain kuitenkin tarjouksen 170€ alle laitettuna ja kun kysyin milloin onnistuisi niin tuumasi, että aja toki sisään heti. Kysyin samalla polttimoista onnistuisiko niitä räplätä samalla paikalleen ja kyllä onnistuu. Ainut mitä ei suostunut tekemään oli vasen etuvilkku kun siinä olisi pitänyt perinteisesti puoli autoa purkaa ennenkun olisi päässyt käsiksi tähän pikkupolttimoon. Kahden palvellessa sain nopeaa palvelua ja pääsinkin pian jo 180€ yhteishinnalla ajamaan katsastusasemalle ruinaamaan leimaa. Vilkku vielä jäi korjauskehoitukseksi. Ainut mitä täytyi tehdä maksun hetkellä oli siirtää autotililtä rahat käyttötilille. Näin tämä tiliajattelu toimii ja taas sain siitä loistavan esimerkin kuinka aikaisemmin olisin ollut pulassa, mutta nyt ei tarvinnut muuta kun harmitella ylimääräistä rahanmenoa. Yhteensä päivän toiminnat maksoivat sen 245€ ja vielä jäi autotilille vähän katettakin. Eikä tarvinnut käyttää viimeisiä käyttörahoja saatikka näitä kalliita lainoja. Mistä tiesivätkin laittaa peräti kolme lainatarjousta meille juuri tänään kun katsastus oli edessä ja hylkypäätös :) Osuvaa markkinointia.
KOMMENTOI JA ANNA PALAUTETTA JOKO KOMMENTTIKENTTÄÄN TAI MAILAA 
varatonsijoittaja@gmail.com                      -KIITOS-

4 kommenttia:

 1. Puskuri auttaa aina ja on 'halpaa' rahaa. Lisäksi ainakin minulla se helpottaa suhtautumista elämään. Ei niin stressaa, jos ei mene putkeen....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se vaan niin paljon stressittömämpää kun on puskuria ja kun se on jaettu tietylle kulutuksen osa-alueelle ei sen maksaminen harmita juurikaan kun sen on jo palkkapäivänä henkisesti maksanut itseltä pois. Positiivisessa mallissa kertyisi pikkuhiljaa kaikille tileille kuin huomaamatta muutamaa kymppiä kuukautta kohden ja niillä voisi sitten tehdä satsauksia tilien kohteen osalta. Todellisuudessa emme ole siirtäneet joka kuussa oikein budjetoitua summaa tai olemme ottaneet joltain tililtä toiseen käyttöön kun on ollut "tarve". Kokonaisuudessaan kyllä on toiminut pian vuoden päivät tämä useamman tilin malli :)

   Poista
 2. Jos auto oli oikeasti pikkuauto, niin kyllähän se 380 tonnia ajettuna jo yliajalla jatkaa maallista vaellustaan ;-) Tai sitten Tojo, joka on jotenkin säästynyt ruosteelta!

  Katsastuksen hinnoille kilpailu tekee hyvää. Luulin, että Espoon 60€ on edullinen tarjous, kunnes Lappeenrannassa ohi ajaessa käväisin uudehkon autoni aivan ekassa katsastuksessa. 38€ päästöineen ja OBD:ineen ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Itseasiassa kyseessä on vasta reilu 10 vuotta vanha kansanauto, joita nykyään on liikenteessä joka toisella :) Enpä ole tuohon kiinnittänytkään ennen huomiota, että katsastuksissa voi olla noin suuri hintahaitari. Ite oon käyttänyt vanhan asiakkaani palveluita mukisematta hinnoista. Ehkäpä ensi kerralla täytyy katsastaa lähialueen halvimmassa pajassa mikä se sitten onkaan. Jotenkin olettanut noiden olevan samoissa hinnoissa kaikkialla.

   Poista