maanantai 15. lokakuuta 2018

Syyskuu pakettiin

Syyskuu on tällä kertaa saatu pakettiin excelissä aivan ajoissa juuri siinä 1.10. niin kuin olen suunnitellut. Aina ei toki mene niin kuin suunnittelen ;) Paljon on elämää tullut opeteltua, mutta kalenterin käyttö ja suunnittelu saatikka suunnitelmissa pysyminen vaatii vielä harjoittelua. Kuukausikatsaukset ovat tänä vuonna kyllä tulleet aivan miten sattuu, että tämä on jo aivan järjestelmällistä kun saan näinkin ajoissa postauksen aikaan.

Syyskuussa talouteemme virtasi rahaa hieman vajaan 4500€. Summa on aika lailla linjassa 12kk keskiarvon kanssa josta jäimme vajaat 200€. Aika lailla normikuukausi siis tulojen puolesta. Menoja tulikin sitten hieman vajaat 3900€ ja kun otamme siitä vielä pois asuntolainan lyhennysosuuden saimme kk säästöprosentiksi 32,48. Lukema on meille onnistunut ja ilmeisesti syyskuu toimii meillä. Nordnettiin saimme taas vähän siirrettävää ja BoN tilille tehtiin myös pieni siirto. Hitaasti mutta varmasti taloudellisia puskureita rakennetaan :)

Asumisen kulut 32% kertovat tässä elämänvaiheessa, missä lainat on isoja, karusti sitä kieltään ettei omistusasunto ole sijoitus. Tokihan se kartuttaa varallisuutta ja jossain on pakko asua, mutta asuminen haukkaa ison loven joka kk budjetista. Ruoka 22% onkin sitten toinen jättiläinen tasaiseen tapaan. Autokulut 11% sekä terveys & hygienia 11%. Autokuluissa pienemmän auton trafimaksuja ja terveydenhoidossa mm jäsenkorjauksen kuluja. Allekirjoittaneen selkä sai siipeensä kesäkuun alussa urheiluvammana ja nyt viimein syyskuussa kokeilin jäsenkorjausta kun fysioterapia, lääkäri ja normihieronta ei tuonut toivottuja tuloksia. Nyt selkä on kunnossa ja muutaman kerran se vaati. Vielä neuvottiin käymään joku kerta muttei nyt tähän lokakuuhun tarvi. Uusintakerran ideana on kuulemma varmistaa selän kunnossa pysyminen myös jatkossa. Mielenkiintoinen kokemus kaikkiaan tuo jäsenkorjaus. Lapset 7% ja muut 7% olivat pitkästä aikaa pienempiä kuin lähikuukausina. Nordnet sai tässä kuussa 4% kuukauden euroista joten liikumme vielä siinä 3-5% kuukausisäästöissä mistä neuvotaan lähtemään liikkeelle. Ehkäpä saamme tätä prosenttia tulevaisuudessa nostettua. Toivoa ainakin sopii.

Nettovarallisuuden kanssa tämä kuukausi oli toiveita herättävä. Lähdin sitä laskemaan positiivisella ajatuksella ja yllätyin itsekin tuloksesta. 74 900€ ja kasvua kuukaudessa 2005€. Tätä tänään kirjoittaessa tiedän toki tilanteen olevan nyt hieman eri johtuen pörssin kurssien liikkeistä, mutta tämä 1.10. tulos oli hieno siitä huolimatta. Katsoin vuoden takaista nettovarallisuutta ja siinä oli sama väli kasvanut 2002€ eli syyskuu toimii meillä.

Salkun osalta 1.10. oli monella tapaa merkittävä. Saavutin vuoden tavoitteeni 7000€ ja vaimoni salkku ylitti 2000€ ja lasteni yhteenlasketut salkut joita emme huomioi omissa nettovarallisuuksissa olivat myös ylittäneet 4000€ rajapyykin. Huikeita onnistumisia ja ne olisi pitänyt melkeinpä jakaa sinä oikeana päivänä tänne blogiin sillä kaikkihan me tiedämme pörssien tällä hetkellä hieman laskevan. Toki tänään kun tarkistin missä mennään tätä postausta varten huomasin ettei oma salkku ole sulanut kuin 500€ ja lasten yhteenlasketut alle sen. Toki prosentteja laskien summa on isohko, muttei sitä pitkäaikaisena kuukausisäästäjänä tarvitse harmitella. Saapahan nyt ensi kuun ostot halvemmalla.

Kiitos lukijoille ja katsotaan saisinko blogiin jonkinlaista kuukausittaista postausta nyt taas kun tuntuu hieman hallitsevan omaa elämää. Viime vuoden lopusta kesään asti menty jakso oli aika rallia ja kesä meni toipuessa. Nytkin toki on vielä syksy kiireinen, muttei enää tunnu samalta sillä koulun ollessa kiihdytyssuoralla alkaa maali näkyä jo hieman horisontissa.


KOMMENTOI JA ANNA PALAUTETTA JOKO KOMMENTTIKENTTÄÄN TAI MAILAA 
varatonsijoittaja@gmail.com                      -KIITOS-

8 kommenttia:

 1. Kuukausi kasvuhan on ihan hyvä. Suunta on oikea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Onhan se aivan hyvä tulos :) Näihin tuloksiin kun pääsisi kuukausittain alkaisi olla 24t haarukassa vuotta kohden. Viime vuodesta karkeasti 13,5t saatu nostettua nettovarallisuutta niin eiköhän sitä ole jotakin toiveita tuosta. Tulotasoa taitaa kuitenkin olla helpompi nostattaa kun säästää enempää ;)

   Poista
 2. Hei kiva kuulla, että elämänhallintakin on taas parempaan päin. Itse pyrin ajattelemaan kurssilaskuja vain positiivisin mielin. Saa ostettua halvemmalla. En tiedä milloin suurempi lasku alkaa, mutta mitä kalliimmalla ostaa ennen laskuja niin sitä vähemmän hyötyy niistä ostoista. Mutta emme voi tietää olivatko edelliset korkeat arvot korkeimpia mitä näemme ennen suurempaa laskua vai jatkuuko nousu edelleen niin itse ostelen joka kuukausi samaan tahtiin. Olenkin miettinyt viimeaikoina, että ehkä kyse tällä hetkellä on enemmän siitä kuinka paljon rahaa on markkinoille sijoittanut, eikä siitä miten paljon se on noussut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Sitä tuosta elämänhallinnasta niin tiedä, mutta tunne on ettei ihan kaaoksen keskellä elä mitä kulunut vuosi on ollut ;) Sitä kun elämä on ollut jatkuvaa töitä tai koulua yhdistettynä isän rooliin niin on kyllä ollut kova oppikoulu :) Toki tämäkin olisi aikaisemmalla talouden suunnittelulla ollut vältettävissä mikäli omilla säästöillä olisi voinut ostaa itselleen hieman vapaata eli palkattomia päiviä töistä. Elämä on valintoja!

   Kurssilaskuista aika lailla samat fiilikset. Sitä en osaa sanoa jos salkkuni summaan laittaisi kaksi nollaa lisää ja silloin myös sulanut summa saisi kaksi nollaa peräänsä, että miten suhtautuisin. Helpompi olla tuntematta ressiä 500€ kurssilaskusta kun 50t laskusta ;) Ei muuta kun kuukausiostoilla kurssilasku läpi niin joskus kun nousee niin on isompaa massaa nousta.

   Poista
 3. Hyvä säästöprosentti. Samanlaisia kuukausia kun saa kerättyä useampia niin hyvältä näyttää. Mitä tulee omistusasuntoon, en näe sitä myöskään sijoituksena mutta yhtä kaikki sitäkin kautta tulee pakosta säästettyä ja vastaava vuokra-asunto maksaisi kaiketi enemmän. Näin ainakin oli meidän taloudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyy kehittää toimintaa siihen suuntaan, että tämä säästöprosentti alkaisi olla enemmän sääntö kuin poikkeus :) Monesti meillä näillä paremmilla kuukausilla saadaan kassaa kuntoon joita sitten huonoina kuukausina torpedoimme. Asunto on vähän tavoitteista kiinni. Kyllähän jos elämän tavoite on vaurastua nopeasti niin säästää voisi halvemmassa asumisratkaisussa samalla sijoittaen mutta kyllähän elämä on kuitenkin ensisijassa elämistä varten :)

   Poista
  2. Itsekkään en pidä omaa asuntoa/asuntolainaa sijoituksena, mutta samanlainen asunto maksaisi muutoin 400-500e enemmän kuussa, jos sen vuokraisi. Siihen ei olisi varaa ��

   Poista
  3. Kiitos kommentista! Joskus vain on järkevämpää asua vuokralla ja toisinpäin. Ite ehkäpä haluan kuitenkin omistaa asuntoni ennemmin kuin vuokrata sen. Lähtökohtaisesti eurojen kiinnittäminen asunotoon vaurastuttaa sinua myyntihetkellä tai asumiskustannusten halpenemisella. Vaikea aihe tehdä juuri oikeaa ratkaisua. Jos ei mitään muuta säästämis/sijoitus muotoa ole niin asuntolaina on ihan fiksu valinta.

   Poista