keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Lokakuun menokatsaus

Edelleen elämäntilanne menee kiireellisen puolella. Varhaisemmalla raha-asioiden ymmärtämisellä voisin kiirettä rauhoittaa pitämällä palkattomia vapaapäiviä koulupäivinä jolloin jäisi oikeitakin vapaita. Nyt kuitenkin rahaa tarvitsee elämiseen eikä oikein uskalla näitä palkattomia ottaa. Vielä toisaalta jaksaa hyvin hoitaa talon ulkopuoliset velvollisuudet, mutta kotona sitten vetääkin jo sohva puoleensa. Voi olla kesään asti tahti semmoinen, että koulusta ja töistä vapaita päivä tulee kuukauteen keskimäärin kolme kappaletta ja jossakin välissä koulutehtäviäkin pitää ilmeisesti tehdä. Ajankäytön hallinointi nousee arvoon arvaamattomaan.Kuukausi meni totutulla kaavalla. Asumisen menoja nostaa hiukan tontista tullut lisälainan korkomaksu. Vesilasku tuli maksettua päivän myöhässä marraskuun puolella joten lokakuu pelastettu. Eilen en vain jaksanut mennä koneelle laskuja maksamaan vaan menin aikaisin nukkumaan. Ruoka oli jonkun verran yli keskiarvon. Muut menot syntyi kun perheessä vietettiin neljät synttärit lokakuussa ja minä tarvitsin mm uudet talvikengät (norm. 149€ puoleen hintaan) sekä maksoin syksyn harrastuksen 85€. Sitten oli ne muut menot ;) Terveys ja hygienia oli todella iso, mutta nyt on sitten varastossa vähän enemmän kalaöljyä kun tarve vaatisi, tasaantuu ajan kanssa. Lasten menot olivat kovat siihen nähden mitä niihin menoihin on budjetoitu. Tästä me taistelemme aina kun rouva on sitä mieltä ettei osta huonoa ja ylittää aina budjetin. Facebook/kirppis myynneillä yrittää sitten kiriä sitä summaa mikä menee yli budjetin :/ Ikuinen riidan aihe? Eihän se mitään jos olisi pieni ylitys, mutta kun ylitys oli yli viisinkertainen. Autokulut olivat yllättävän pienet vaikka toinen auto piti katsastaa. Edellisen auton katsastuksen yhteydessä sain kommentin ja ymmärsin kilpailuttaa nyt katsastuksen. Nettivaraajan edulla sain hintaan 34,9€ edellisen 65€ sijasta. Selvää säästöä. Luottopajalta olen aina päässyt läpi vaan uusi paja ei päästänytkään. Mm käsijarrun pidosta valitti vaikka se oli tasainen molemmin puolin ja arvot hyvät. Se säästö sitten väheni kun luottopajalla ei olisi ollut uusintanäytölle hintaa, mutta nyt joudun pulittamaan sen 9€ uusintanäytöstä. Ja kait siihen hintaa tulee kun korjaa. Rahan siirrot jäi säästöön ja rahastoonkin omalta osalta tekemättä, mutta rouva oli hoitanut omat osuutensa. Koulu/työruokailut sain pudotettua 24,1€ ja nikotiiniin 27,6€. Näköjään se nikotiini on minulle työlounaita arvokkaampi asia. Jokohan se marraskuussa jäisi pois.


Kuukauden säästöprosentti  28,4

Yllättävän hyvältä tuo säästöprosentti näyttää kun uskollisesti huomio asuntolainan lyhennyksen. Ensi kuussa onkin vähän vaikeampaa kun nyt ensimmäisenä päivänä on maksettu laskuja neljänneksen odotettavista tuloista vaikka asuntolainan maksu on vielä edessä. Ei taideta juhlia tässä kuussa. Ensi kuussa on vielä joulu. Katsotaan kuitenkin marraskuu vähän tarkemmin kun nyt on vielä 29 päivää aikaa vaikuttaa menoihin sekä myös tuloihin. Ei vielä julisteta marraskuuta epäonnistuneeksi. Moni meno kuitenkin mikä kuului lokakuuhun jäi nyt tähän.


Menot on nyt viimeisen neljän kuukauden aikana ollut kolmesti alle neljän tonnin viivan. Tulot on aika lailla siinä nelosen viivalla nykyisellään niin näin jos jatkuu pitäisi säästäminen onnistua. Saa sitten joskus jotakin kivaakin hommattua kun ei aina elä kädestä suuhun. Täytyy yrittää saada vaimo saman pöydän ääreen suunnittelemaan yhteisiä säästötavoitteita ja unelmia niin tulisi konkreettiseksi tavoitteet. Ehkäpä rouvakin saisi siitä intoa enemmän kun rahoja ei säästetä sinne "joskus" tulevaan hetkeen. Kyllähän se kunnon loma itellekin maistuisi.KOMMENTOI JA ANNA PALAUTETTA JOKO KOMMENTTIKENTTÄÄN TAI MAILAA varatonsijoittaja@gmail.com                      -KIITOS-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti