lauantai 15. kesäkuuta 2019

Toukokuun menot

Toukokuustakin on selvitty ja siihen sattui isohko hankinta mikä saattoi tilannetta pakkaselle. Kuukausi olisi voinut olla loistava ilman "pakko saada" hankintaa mihin ei edes rahat riittänyt. Ostimme siis asuntovaunun mistä jo mainitsin tässä postauksessa ja siellä avasin myös asiaa enemmän. Nyt tuolla pihalla kököttää vaunu ja ensin sillä mennään mökin pihaan jussia viettämään niin eipä tarvi päiväseltään käydä kun mahtuu omaan majoitukseen nukkumaan. Mökki on suvun kommuuni ja yöpaikkoja vain vähän. Lisäksi jo pari muuta reissua tiedossa eli tähän peilaten vuokrauksella olisi tullut kuluja jo aika paljon. Toki osa reissuista olisi jäänyt tekemättä mikäli olisi pitänyt vuokrata. Kuten saattaa huomata selittelen hankintaa vieläkin itselleni kun harmittaa siihen otettu rahoitus. Käteiskauppana asia olisi ok.

Laitetaas tähän nyt alkuun toukokuun menoista ympyrää niin voi hieman spekuloida tilannetta.


Koska asuntovaunun ostamiseen tyhjennettiin BoN- tililtä tonnin käsiraha niin kulkuvälineestä kun on kyse nostaa se autokulut suurimmaksi tässä kuussa. Ruokamenoissa pääsimme ihme ja kumma alle tonnin ja se olikin toiseksi suurimpana menoeränä. Asumisen menot olivat mukavan alhaiset kun aiemmin tehdyt lainajärjestelyt toivat tähän kk 300€ pienemmän lyhennyksen ja sähkölaskukin oli pienin tälle vuoteen. Muut menot eivät niin ihmeellisiä olleet ja lasten menoista suurin kulu oli hoitoon mennyt lähes 200€. Menot olisivat jääneet 4t pintaan ilman vaunun ostoa ja nyt kk erotus oli reippaan 600€ negatiivinen.

Kuukauden säästöprosentti oli kuitenkin 10,3
Rehellisyyden nimissä nyt tuo luku huijaa aika lailla sillä eihän se ole säästöä, että ottaa säästöstä vaunurahaa ja laittaa sinne sitten takaisin ja huomio säästöksi takaisin laitetun rahan muttei ota siitä pois säästöstä otettua rahaa. Aivothan tässä nyrjähtää kun on niin monta muuttujaa. Eli tulos olisi varmaankin enemmän oikein mikäli laitettaisiin tuohon lukuun miinusmerkki eteen. 
Kuukauden säästöprosentti olikin -12,66..... vaikka toisaalta säilyyhän arvo tuossa pihalla. Omaa taloutta on niin paljon mukavampi huijata kun laskee vaan vanhoilla kaavoilla. Kuitenkin tulos on merkittävästi erilainen kun huomioi tuon säästöistä alkukuusta poistetun tonnin. Huhhuijaa :)


Tulot olivat viime kuun järkytystä vasten peilaten suuren suuret, mutta kuten kuvaajasta näkee on viimeisen 12kk aikana vain kolme pienempää kuukautta. Vuoden takaiseen toukokuuhun verraten tulot pieneni 470€. Tähän on nyt toistaiseksi totuttava kunnes tilanne muuttuu lisätulojen konkretisoituessa jossain kohtaa. Tällä hetkellä yritystoiminta on käymistilassa, vuokraustoiminnan tuotot jäävät firman kassaan ja nordnetin osingot ovat vain huhtamäen mitätön kymppi eli vetoapua ei vielä tähän hetkeen ole tarjolla. Työkuviot kuitenkin elävät ja muutoksia saattaa alkaa jollain aikavälillä tulemaan. 


Menoviiva olisi ilman vaunua ollut 4t paikkeilla ja silloin vain syyskuu olisi ollut pienempi. Ilman vaunua olisi myös ollut 350€ viime toukokuuta pienemmät menot. Voin siis puhua isosta onnistumisesta tämän kuun menojen osalta vaikkakin numerot ei valehtele ja kuvaaja on oikeassa paikassa. Ei sitä kuitenkaan aivan joka kuukausi ostella vaunua :) Kuukausi antoi kuitenkin uskoa siihen, että 4t raja on alitettavissa myös meidän perheen menoissa vaikkakin aika niukasti. Paljoa enempää ei oikein kärsi menoja laskea kun ongelma on ettei voi säästää itseään hengiltä. Ehkä vielä on jotain tehtävissä mutta enemmän alkaa olla tulojen kasvatuksen aika. Fokus siihen ja menot 4t viivan tuntumaan niin hyvä tästä vielä tulee.

Kesäloma on nyt alkanut ja ensimmäinen lomaviikko meni aktiiviperhelomalla kuortaneen urheiluopistolla. Mahtava viikko erilaisten aktiviteettien parissa ja täysihoidossa. Ensimmäistä kertaa oltiin tämmöisellä tuetulla lomalla ja tullaan kyllä jatkossakin näitä käyttämään. Vielä on lomaa jäljellä ja nyt rästihommat alta pois ja jussin viettoon mökille ensi viikolla. Tällä hetkellä elämä maistuu ja lomailu on mahtavaa :) Hyvää kesää kaikille. KOMMENTOI JA ANNA PALAUTETTA JOKO KOMMENTTIKENTTÄÄN TAI MAILAA varatonsijoittaja@gmail.com                      -KIITOS-

6 kommenttia:

 1. "Taloudellisesta riippumattomuudesta haaveileva kolmenkympin saavuttanut mies, jolla ei tulot päätä huimaa"

  Siis onko nuo teidän perheen yhteisiä tuloja vai omia? Kyllä mun mielestä 4000 kk tuloja on ihan hyvin jos on vain omat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Samaa mieltä olen sun kanssa et oishan nuo kovat jos vain omat. Joskus oon tienannu nettona tilille jopa yli 5t / kk mut ikävä kyllä ei tämän blogin aikana. Tulot ja menot ovat siis perheen yhteisiä ja niihin on huomioitu mm lapsilisät yms sekä kaikki mahdollinen mitä on siinä kuukaudessa tullut omien tavaroiden myynneistä tai vaikka s-kaupan bonuksista. Siihen nähden tuo 4t koko perheen tuloina on aika lailla riittämätön ainakin mikäli aikoo tehdä jotain kivaa mikä maksaa tai jos haaveilee taloudellisesta riippumattomuudesta ;)

   Poista
 2. Asuntovaunu on kyllä eri mukava peli olla olemassa. Monet parhaista lapsuusmuistoistani liittyy asuntoautolla tehtyihin reissuihin. Välillä nykyäänkin olen uskaltanut unelmoida asuntoautosta/vaunusta, että ei tarvitsisi telttaa raahata mukana niin moneen paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Samaa mieltä ja näin isommalla kokoonpanolla on helpompaa "päästä" kaverille yökylään kun voi kuulla sen helpotuksen huokauksen toisesta päästä kun ilmoittaa, että nukutaan sitten omassa vaunussa siinä pihalla ;) Ja ehdottomasti halvempi kun hotellimajoitukset yms. Niin helppoa ajaa illalla etiäpäin ja päättää yhtäkkiä jäädäkin yöksi mihin tahtoo. Itellä on haaveissa kevyempi ja parempi teltta minkä kanssa voisi käydä vähän vaeltelemassa tai muuten vain yöretkillä lasten kanssa. Telttayö on aina lähempänä luontoa kun vaunussa nukuttu :)

   Oletko miettinyt jakamistalouden kannalta asuntoautoa/vaunua eli muutaman tutun porukalla yhteiskäyttöön selkein etukäteen laadituin säännöin ettei juhannuksena tule riitaa kaikkien halutessa retkelle samaan aikaan. Myöskin oman voi laittaa tienaamaan vuokraten sitä sopivalla summalla ja hyvällä sopparilla minkä turvin voi vaikka toivoa, että tulee laite mällättynä takaisin :) Unelmointi on parasta ja niitä keinoja unelmien toteuttamiseen löytyy kun kehittelee erilaisia variaatioita!

   Poista
 3. Tulot parhaimmillaan 7000 euroa/kk. Onko kyse netto vai bruttotulosta? Monenko lapsen lapsilisät saatte?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Kyse on nettotuloista eli siitä euromäärästä mitä kuukaudessa tulee vaimoni ja minun tileille. Tähän huomioidaan siis ihan kaikki eli mm kirpparimyynnitkin voi nostaa summaa. Lapsilisää saamme tosiaan kaikista lapsistamme ja se tuo tasaisesti jokaiseen kuukauteen pohjaa. Sehän on kuukausittain sama summa ja ei selitä näitä vaihteluita. Lapsista on myös kuluja ettei tuota summaa kannata kadehtia ;)

   Jos en aivan väärin muista niin tuo 7000 euron kuukausi sisälsi veronpalautuksia ja saattoipi olla myös firmamme osingot. Ei siis ikävä kyllä mikään vakio.

   Poista