maanantai 13. marraskuuta 2017

Eipä hyvältä näytä Innofactor

Keväällä tuli hommattua omat suorat osakkeeni. Sen jälkeen tajusin rahan loppuvan jos vielä jatkan osteluja ja laitoin ostot jäihin. Pelkästään ETF-kuukausisäästäminen on jatkunut sekä siinä sivussa superrahastot. Rahaa kun ei tule ovista ja ikkunoista niin ostelu jää muutenkin vähemmälle lähitulevaisuudessa. Mätkyjen eka osakin tulee maksuun kuun lopussa ja sitä varten täytyy tyhjätä omaa Bank of Norwegianin tiliä. En uskaltanut mätkyjen summaa sijoitella muualle vaan olen tyytynyt siihen 1,75% korkoon mitä BoN maksaa.

Olen ottanut omaksi sijoitussunnitelmaksi ostaa vain suoria osakkeita pitkän holdaamisen ajatuksella. Innofactorin kohdalla hain vähän erilaista kohdetta enkä mitään perusvarmaa. Isona syynä tässä oli Inderessin analyytikkojen hehkutus. Tuli ostettua 1,40 kurssiin pieni siivu ja alussa homma näyttikin hyvältä kurssin kohotessa 1,80 kunnes sittemmin on tiputeltu alas oikein urakalla pudoten jo alle 1 kursseille. Tässä kohtaa pitkän holdauksen ajatuksia on tullut pohdittua enemmän. Ostohetkellä uskoin tasaisen kasvun vauhtiin ja 5-10 vuoden päästä mukaviin kursseihin olisi voinut harkita jo myymistä. Nyt uskon markkinoiden ylireagoineen tilanteeseen, mutta eihän se hyvältä vaikuta kun enemmän on tutustunut yritykseen sen löytyessä omasta salkusta. Tällä hetkellä en tekisi enää ostopäätöstä. Tappioita en kuitenkaan halua tästä ottaa vielä ulos vaan annan aikaa tälle projektille ja uskon/toivon tämän vielä jatkavan marssiaan hetkellisten ongelmien jäädessä taakse.

Jälkiviisaana olisi pitänyt ottaa vain näitä varmoja salkkuun, mutta toisaalta tykkään myös pelailla mahdollisuuksien kanssa. Ensimmäinen kohteenikin oli Componenta jonka konkurssi oli aivan kintahalla 2.1. kun oston tein 0,18 kurssiin. Tämän suhteen kuitenkin usko on pysynyt ja tätä ajattelin noin 10 vuoden tähtäimellä enkä ole ajatellut myydä pois. Näissä Innossa ja Compossa ajattelin voivan olevan helpompi moninkertaistaa alkupottia kun ottamalla jotain perusvarmaa. Näistä perusvarmoista sitten on Huhtamäki salkussa, mutta siivu on niin pieni ja kurssi korkea etten tästä varmastikaan saa kuin tasaisen kohteen pienin osingoin.

Miten sinä lukijana näet Innofactorin tilanteen? Sharevillessä siitä toki on jonkun verran keskustelua, mutta olisin kiinnostunut kuulemaan valistuneita arvauksia yrityksen suunnasta. Myisitkö pois vai antaisitko olla vai jopa tankkaisit lisää kun kurssi on suotuisa?Kokeile kuukausisäästölaskuria Kuukausisäästäminen on helppo tapa aloittaa säästäminen. Nordnetissä voit säästää rahastoihin alk. vain 15 € summilla, ja ainoana pankkina ETF:iin, alk. 50 € summilla. Ostokulut 0 €. Kuukausisäästämällä hyödynnät korkoa korolle -vaikutusta, joka saa ajan myötä rahasi kasvamaan entistä nopeammin. Mitä aiemmin aloitat säästämisen, sitä pidempään korkoa korolle -vaikutus ehtii kasvattaa pääomaa. Säästämisessä ja sijoittamisessa aloittaminen onkin ajoittamista tärkeämpää.KOMMENTOI JA ANNA PALAUTETTA JOKO KOMMENTTIKENTTÄÄN TAI MAILAA 
varatonsijoittaja@gmail.com                      -KIITOS-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti